Voorwoord


Beste lezer,

Onze maatschappij evolueert snel. Terwijl een mens enkele jaren geleden enkel kranten, magazines en andere media in print las, bestaan er vandaag heel wat digitale alternatieven. Louwers Mediagroep staat bekend om haar innovatieve karakter. Daarom hebben we als uitgever beslist om niet alleen te investeren in de verdere optimalisatie van onze bekende vaktijdschiften in print, onze website en de social media kanalen, maar tegelijk een nieuwe markt aan te boren met de lancering van interactieve magazines.

Met deze innovatieve digitale, interactieve communicatietool willen we bedrijven, projecten, producten, diensten en andere thema’s op een creatieve, out-of-the-box manier in de kijker zetten. Laptop, desktop, tablet of smartphone, het digitale magazine past zich aan elk apparaat aan, waardoor de vormgeving altijd perfect blijft. Als lezer scrollt u eenvoudig van het ene artikel naar het andere, leest de inhoud, bekijkt beelden en video’s of luistert naar een audiofragment. U krijgt ook steeds een directe link naar websites of social mediakanalen.


Met trots stellen we u de eerste editie van Konstrukt+, het interactieve platform over duurzame en circulaire bouw, voor. In tal van reportages willen we de aandacht vestigen op thema’s, die onze huidige economie en in het verlengde daarvan de volledige maatschappij, in de ban houden: het klimaat in het algemeen, energie-efficiëntie, ecologisch, CO2-arm of –neutraal bouwen, duurzame materiaalkeuzes, circulaire verlichting, hergebruik van gezuiverd afvalwater, gebruik van 100 % circulaire grondstoffen, het BIM-verhaal, …. Bekijk ook het artikel rond klimaatvriendelijke verwarming als uitgangspunt van een rondetafelgesprek met specialisten uit de sector of onze rubriek De Pen, waar we ons afvragen of de bouwsector het klimaat kan redden.

We wensen u alvast veel kijk- en leesgenot. Uw naam en e-mail via het inschrijfformulier doorsturen, volstaat trouwens om onze interactieve magazines ook in de toekomst gratis in uw mailbox te ontvangen.


Johan Debaere