Nieuwbouw: Installateur Ancia kiest resoluut voor de HP-S, een nieuw type warmtepomp van Itho Daalderop

Op basis van een gesprek met Jeroen Anseeuw, verantwoordelijke bij Ancia BVBA.

In een nieuwe privé-woning in het West-Vlaamse Jabbeke installeert Ancia een HP-S, de nieuwe lucht/water warmtepomp van Itho Daalderop. Met de HP-S bracht de Nederlandse verwarmings- en ventilatiespecialist een compleet nieuw concept voor het duurzaam verwarmen en afkoelen van de woning op de markt. Bij de HP-S, die in drie uitvoeringen bestaat (5,5 kW, 9,5 kW en 13 kW), wordt de buitenlucht gebruikt als grootste energiebron.


Jeroen Anseeuw is al 24 jaar lang de drijvende kracht achter Ancia (voorheen Isolans), een installatiebedrijf gespecialiseerd in sanitaire en warmtetechniek, en in ventilatiesystemen. Sinds een jaar of zeven is Ancia als ID-dealer - erkende installateur die Itho Daalderop-systemen mag installeren - ook een officiële partner van Itho Daalderop.


“Waar we kunnen, adviseren we bij nieuwbouwprojecten altijd energiezuinige en duurzame systemen. Vanzelf komen we dan uiteraard vaak uit bij een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen. En we merken dat, ook in samenspraak met de architect, toch zo’n 80% van de opdrachtgevers ons volgen in onze adviezen. We stellen deze systemen altijd zelf voor omdat, vaak uit onwetendheid, de mensen het veelal niet zelf aanbrengen.”

Buitenlucht als grootste energiebron

HP-S is een nieuwe lucht/water warmtepomp die de buitenlucht gebruikt als belangrijkste energiebron. Met de HP-S kunnen huizen verwarmd en afgekoeld worden. In combinatie met een boilervat kan de HP-S ook zorgen voor de bereiding van warm water.


In de winter wordt de buitenlucht gebruikt als energiebron voor het verwarmen van de woning en het bereiden van warm water; in de zomer vindt er een omgekeerde beweging plaats: warmte wordt onttrokken aan de woning en aan de buitenlucht afgegeven, en zo wordt het koeler binnenshuis.


‘Eigenlijk bestaan er bij de gemiddelde Belg veel misvattingen over warmtepompen”, aldus Anseeuw. “Voor mij is het duidelijk dat een warmtepomp het systeem van de toekomst is, zeker al omdat fossiele brandstoffen op korte termijn als verwarmingsbron zullen gebannen worden. Er zou eigenlijk veel meer moeten gedaan worden om de installatie van warmtepompen te stimuleren, en dat zowel vanuit het beroep van de installateurs als vanuit de overheid. De Belg is van oudsher behoudsgezind en heeft soms een duwtje - onder de vorm van subsidies bijvoorbeeld - nodig om over te stappen op een nieuw systeem.”

Installatievriendelijk en energiebesparend

Met deze nieuwbouwwoning in Jabbeke, is Ancia al toe aan de vijfde installatie van een HP-S-systeem. “Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het systeem,” legt Anseeuw uit. “Itho Daalderop staat borg voor kwaliteit en daar vormt de HP-S zeker geen uitzondering op. Als installateur is het ook gemakkelijk werken met de HP-S, installatievriendelijkheid is dan ook een van de onbetwiste troeven van dit systeem. Verder bestaat de pomp uit een binnen- en buitendeel, waardoor hij op verschillende plaatsen kan worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in de tuin, naast of zelfs op de garage. In de nieuwbouw in Jabbeke wordt de HP-S op afstand bediend met Spider, de slimme klimaatthermostaat van Itho Daalderop.”

HP-S is een lucht/water warmtepomp en dat is het type dat het vaakst geplaatst wordt. Waarom?


Omdat een lucht/water warmtepomp de beste resultaten geeft met een lage temperatuurverwarming, die ervoor zorgt dat de warmtepomp minder energie nodig heeft om de woning warm te houden.


No-nonsense

Jeroen Anseeuw apprecieert de samenwerking met Itho Daalderop enorm. “De samenwerking met Itho Daalderop is bijzonder prettig. Er is een aangenaam persoonlijk contact en een toffe sfeer die maken dat het bijna aanvoelt als familie. De no-nonsense aanpak die Itho Daalderop in zijn manier van werken doortrekt naar alle niveaus kan ik ook enorm smaken.”

De nazorg - de fase na de installatie - ervaart Anseeuw ook als een pluspunt. “Itho Daalderop staat je ook met raad en daad bij na de installatie en dat is ook vrij uitzonderlijk in onze sector.”

De voordelen van de HP-S in een notendop

· Drie uitvoeringen

· 5 jaar omnium garantie na aankoop via erkende installateur

· Energiezuinig, lagere energierekening

· Combineerbaar met boilervat voor de bereiding van warm water

· Combineerbaar met zonnepanelen

· Zowel inzetbaar op zichzelf (all-electric) als in combinatie met bestaande verwarmingssystemen (hybride)

· Makkelijk te bedienen met draadloze Spider klimaatthermostaat

Itho Daalderop Belgium bvba | Brusselsesteenweg 498 1731 Zellik | 02 207 96 30 | info@ithodaalderop.be |

www.ithodaalderop-hps.be

Deel dit bericht