CALEFFI VERTROUWT OP BIM OM IN EEN
HANDOMDRAAI INSTALLATIES TE ONTWERPEN,
TE MODELLEREN, TE SIMULEREN EN TE EVALUEREN

Caleffi is een toonaangevend producent van systemen en componenten voor centrale verwarming, watertechnologie en hernieuwbare energiesystemen. Alle onderdelen worden met de grootste zorg in Italië ontwikkeld en gemaakt. Service, opleiding, onderzoek en kennisdeling zijn echte speerpunten in hun klantgericht beleid. Vanaf nu is Caleffi eveneens BIM-ready. Een significante evolutie die door klanten-installateurs, bouwbedrijven en engineeringbureaus nu al in grote dank wordt afgenomen.

BIM staat voor transparantie en zekerheid

BIM of Building Information Modelling is niets meer of niets minder dan een superintelligent 3D-model dat gebruikt wordt bij het ontwerpen van gebouwen en/of installaties. Het model houdt rekening met andere objecten, ook van verschillende fabrikanten, en bevat een pak relevante informatie die automatisch opgeroepen en geïmplementeerd wordt.


Bedrijven kunnen BIM-modellen of bibliotheken opmaken waarin hun producten zijn opgenomen. Dergelijke bibliotheken worden dan ingelezen in de tekenprogramma’s van de klant. Producten kunnen zo met één muisklik in het ontwerp worden ingevoegd. Alle objectgeoriënteerde informatie kan dan gekoppeld worden aan fasering, functies, constructieve sterkte, aansluiting op en verhouding tot omringende objecten… en kan ook gebruikt worden om automatisch materiaallijsten en bestelformulieren te genereren.


BIM laat dus toe om sneller, maar vooral ook zekerder te ontwerpen. Het is immers mogelijk om de te verwachten prestaties van een onderdeel of een compleet systeem te voorspellen of om mogelijke noodscenario’s te simuleren.


Europa als vragende partij

Europa dringt alvast sterk aan bij de lidstaten om deze methodologie in projectontwikkeling zo snel mogelijk door te voeren. In eerste instantie willen ze met BIM de openbare aanbestedingsprocedures transparanter maken. De Richtlijn terzake (201/24/EU) moet door alle lidstaten binnen de 30 maanden geïmplementeerd worden.


Nog performanter werken dankzij MEP

Caleffi is alvast helemaal klaar voor BIM. De initiële Caleffi BIM-bibliotheek bevatte nog een bescheiden hoeveelheid elementen maar dagelijks groeit dit aantal sterk aan. Belangrijk in deze context is de samenwerking van Caleffi met internationale BIM-experten en ontwerpers in de MEP branche (Mechanical, Electrical, Plumbing). Deze werkwijze laat toe om nog performanter te werken en uiterst precieze dimensioneringsberekeningen en simulaties te genereren in een omgeving van componenten die vaak samen gebruikt worden. Omdat alle Caleffi BIM-modellen opgebouwd zijn in Revit MEP, kan elke klant beschikken over lichte en makkelijk uitwisselbare bestanden van zeer hoge kwaliteit.


Caleffi neemt het voortouw

Caleffi heeft een nieuwe website gelanceerd bim.caleffi.com die volledig op BIM is toegespitst en waar meer dan 300 Revit-families van Caleffi producten gedownload kunnen worden. De website zal tevens nieuws weergeven over specifieke Caleffi evenementen, net als alle relevante updates van de internationale merkt. Ook typeschema’s kunnen er gedownload worden. Er komt eveneens een BIM-model van het Caleffi onderzoekscentrum ‘Cuborosso’ dat een volledig ‘standaard’ verwarmingssysteem en andere grootschalige projecten bevat.


Regelmatig bim.caleffi.com bezoeken, is de boodschap!

Caleffi International NV

Moesdijk 10, 6004 AX Weert

Nederland


+31 495 547 733 (Nederland)

+32 89 38 68 68 (België)

Info.nl@caleffi.com

bim.caleffi.com

Voorbeeld van een BIM-installatie-ontwerp met Caleffi componenten.

Voorbeeld van een BIM-installatie-ontwerp met Caleffi componenten.

Deel dit bericht