Duurzaamheid en circulair bouwen centraal op studiedag

Op woensdag 25 september organiseerde Daikin Belux in de Daikin Europe productie-eenheid te Oostende een inspirerende dag over innovaties en technieken die de duurzaamheidstransitie mogelijk gaan versnellen: de Daikin Green Day. Primeurs over interessante innovaties van Daikin gingen hand in hand met boeiende lezingen over de duurzame evolutie van de sector in zijn geheel.

Beeld Daikin


‘We zitten in een interessant tijdperk, waar duurzaamheid steeds meer aan belang wint. Daikin wil hier een voortrekkersrol in spelen.’

Daikin Belux nodigde klanten en partners uit om bij te leren over de uitdagingen en opportuniteiten inzake duurzaamheid. Naast de lezingen stond er ook een begeleid bezoek aan de Europese productie-eenheid van Daikin in Oostende op het programma. Bezoekers kregen de unieke gelegenheid om het complete ontwikkelings- en productieproces van de Daikin warmtepompen te bekijken.

In mei bracht Daikin de eerste Heat Recovery en mini VRV-units met gerecycleerd koelmiddel R410A op de markt.

De presentaties werden gegeven door zowel vertegenwoordigers van Daikin Belux en Daikin Europe, als door externe sprekers. Zo hield het gerenommeerde onderzoekscentrum Imec een uiteenzetting over innovatieve batterij- en zonnecel architecturen. Toon Possemiers van studiebureau Cenergie had het over de mogelijkheden van circulair bouwen. “De lezingen gingen over uitdagingen en problemen waar onze klanten dagelijks mee geconfronteerd worden. We zitten in een interessant tijdperk, waar duurzaamheid steeds meer aan belang wint. Daikin wil hier een voortrekkersrol in spelen: we willen onze verantwoordelijkheid nemen en een steentje bijdragen”, zegt Johan Timmermans, Consulting Sales Manager DX & Heating bij Daikin Belux.

Circulaire economie rond het gerecyleerd koelmiddel R410A is perfect mogelijk

Nieuwe warmtepomp

Om die woorden kracht bij te zetten lanceert Daikin de Daikin Altherma 3 H HT, zijn nieuwste hoge temperatuur lucht-waterwarmtepomp voor verwarming, koeling en sanitair warm water. De Daikin Altherma 3 H HT is een optimale keuze voor elk renovatieproject. Het levert een uitgaande watertemperatuur van 70 °C, vergelijkbaar met een traditionele ketel, maar zonder dat hiervoor een extra elektrische back-upverwarming nodig is. De bestaande radiatoren hoeven niet vervangen te worden. Timmermans: “Warmtepompen leenden zich tot nu toe vooral voor nieuwbouw, omdat ze het beste werken met vloerverwarming en met lage toevoertemperaturen. Met Daikin Altherma 3 H HT brengen we hier verandering in.” Met het opvallende design en de fluisterstille werking speelt Daikin nog meer in op vragen uit de residentiële sector.


Circulair bouwen

Ook het circulaire verhaal is Daikin niet ontgaan. In mei bracht de firma de eerste Heat Recovery en mini VRV-units met gerecycleerd koelmiddel R410A op de markt. Dit systeem maakt circulaire economie rond R410A koelmiddel perfect mogelijk. “En dus wordt het mogelijk om koelmiddel te recupereren en te hergebruiken bij het afbreken van installaties. Ook voor de klanten biedt dit voordelen, want ze kunnen besparen op de kost van het aankopen van koelmiddel”, zegt Timmermans.

De Daikin Altherma 3 H HT is een optimale keuze voor elk renovatieproject.


image

Zandvoordestraat 300 | 8400 Oostende | (0800 84 022) | info@daikin.be | www.daikin.eu

image
image
image

Deel dit bericht