Panorama-designvenster kreeg première op ARCHITECT@WORK

Schüco is al jaren een graag geziene gast op Architect@Work in Kortrijk. Dat was deze editie zeker niet anders. De specialist in ramen, deuren en gevelsystemen stelde er in première het nieuwe panorama-designraam Schüco AWS 75 PD.SI voor. “Dankzij minimale binnen- en buitenaanzichten biedt dit aluminium raamprofiel unieke architectonische mogelijkheden”, klonk het veelbelovend.

Tekst en bee
ld Schüco

“Een perfecte symbiose van vorm en functie”, typeert Schüco zijn nieuwe paradepaardje. Naar goede gewoonte besteedde de aluminium systeemleverancier veel aandacht aan het design. De uiterst smalle aanzichten met een basisdiepte van 75 mm zorgen voor een uitgepuurde look én garanderen een maximale transparantie. Ook geïntegreerd beslag, geminimaliseerde voegen en een verdekte ontwatering dragen bij aan de verfijnde vormgeving.

Volledig totaalpakket

De AWS 75 PD.SI-ramen kunnen perfect geïntegreerd worden in Schüco-gevelsystemen – bijvoorbeeld de Schüco FWS 35 PD – en kunnen eveneens in hoge mate geprefabriceerd worden. Bovendien hebben klanten telkens de keuze uit verschillende openingsmogelijkheden en -types, die meer speelruimte bieden op het vlak van de vormgeving, én is het raamsysteem inbraakwerend tot klasse RC2.


“Schüco zou echter Schüco niet zijn als we ook niet volop op energie-efficiëntie zouden inzetten: een Uf-waarde tot 1,7W/(m2K) en de integratie van driedubbele beglazing behoren tot de mogelijkheden”, aldus de fabrikant. “In de nabije toekomst zullen we dit product indienen voor een Cradle to Cradle-zilvercertificaat. Dit past perfect bij onze ecologische visie: volop inzetten op de maximale hoogwaardige recyclage van bouwmaterialen en op het verlengen van de levensduur van gebouwen en hun materialen. Naast energie-efficiënt en ecologisch is de Schüco AWS 75 PD.SI ook zeer geluidswerend, met een Rw waarde tot 46 dB. Kortom: het is een volledig totaalpakket voor een moderne nieuwbouw of renovatie!”

Modulair profielsysteem

Een tweede innovatie van Schüco die op stand 300 van ARCHITECT@WORK te bewonderen viel, was het nieuwe schuifsysteemplatform ASE 60/80, waarbij ASE staat voor Aluminium Sliding Element. Maar wat is nu het bijzondere aan dit systeem? “Eerst en vooral is het een modulair en schaalbaar profielsysteem. Daardoor ontstaat er een veelvoud aan concrete toepassingsgebieden. Technische innovaties zorgen ervoor dat er grotere, bredere, hogere en zwaardere oplossingen mogelijk zijn, en dit alles met behoud van een korte productietijd en een hoge proceszekerheid. Vleugelgewichten tot 600 kg behoren tot de mogelijkheden, net als beglazing tot 60 mm dikte.”


“Dankzij hun geoptimaliseerde isolatiezones bieden de profielsystemen merkelijk betere thermische isolatiewaarden in alle bouwdieptes, zelfs tot het niveau van passiefwoningen (inbouwdiepte 80)”, vervolgt Schüco. “Het unieke modulaire beslagsysteem kan niet alleen als schuif-, maar ook als hefschuifbeslag gebruikt worden omdat de onderdelen op enkele uitzonderingen na identiek zijn. Slanke aanzichten en een vlakke dorpel resulteren in een verfijnd design. Dit blijkt in de smaak te vallen, want Schüco ASE 60/80 won in 2018 zowel een Red Dot Design Award als een IF Design Award.”

Een tweede innovatie is het nieuwe schuifsysteemplatform ASE 60/80, waarbij ASE staat voor Aluminium Sliding Element.

Schüco: systeemoplossingen voor ramen, deuren en vliesgevels

De Schüco groep, met hoofdzetel in Bielefeld, ontwikkelt en verkoopt systeemoplossingen voor ramen, deuren en gevels. Met wereldwijd meer dan 4.900 medewerkers streeft de onderneming naar leiderschap in de sector – vandaag en in de toekomst, met de meest innovatieve technologie en de beste service. Naast vernieuwende producten voor onder meer particuliere woningen, appartementen en kantoren biedt de onderneming adviezen en digitale ondersteuning in alle fases van een bouwproject – vanaf het eerste idee tot en met de planning, productie en montage. 12.000 gevelfabrikanten, architecten, aannemers en investeerders werken samen met Schüco. Het bedrijf is actief in meer dan tachtig landen en realiseerde in 2017 een omzet van 1,575 miljard euro.

Bezoek ook de social media kanalen van Schüco

image
image
image

Benieuwd naar de mogelijkheden van het Louwers Interactieve Magazine?