ARCHITECT@WORK
viert jubileum met bezoekersrecord

Van Duitsland tot Zweden en van Turkije tot Canada: ARCHITECT@WORK verovert met verve de hele wereld. En toch was het uitgerekend in Kortrijk, waar het allemaal begon, dat de honderdste editie plaatsvond. Mét een nieuw record van 6.017 unieke bezoekers.

Tekst Stephanie Demasure
Beeld ARCHITECT@WORK

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei opende Kortrijk Xpo de deuren voor de feesteditie van ARCHITECT@WORK. Met onder meer seminars van trendwatcher Herman Konings, architect Thomas Rau en architect Julien De Smedt tekenden de grote namen uit de architectuurwereld alvast present. Ze vulden het beproefde beursconcert van Creative Fo(u)r en de nauwgezette selectie van innovatieve standhouders perfect aan.

Uitgerekend in bakermat Kortrijk vierde A@W zijn jubileum. (Beeld: Toon Grobet)

Een hapje, een drankje en boeiende babbels waren er uiteraard ook bij op A@W. (Beeld: Joost Demuynck)

Duizelingwekkende cijfers

“Tijdens A@W hadden we al een goed gevoel over de opkomst. En de cijfers bevestigen dat. Maar zo’n grote stijging hadden we eerlijk gezegd niet verwacht”, zegt Group Exhibition Manager Nathalie Sandra tevreden. “Het belangrijkste is natuurlijk dat ons doelpubliek – vooral architecten en interieurarchitecten – massaal de weg vond naar Kortrijk Xpo. De bezoekers apprecieerden vooral het totaalconcept dat hen op ARCHITECT@WORK wordt aangeboden, waarbij enkel innovatieve producten aan bod komen in een omgeving die maximaal toegespitst is op de doelgroep en persoonlijk contact. In combinatie met een evenwichtig randprogramma en catering genoten ze van een aangenaam én efficiënt bezoek.”

In het Material District konden bezoekers innovatieve materialen uit verschillende landen ontdekken. (Beeld: Mioulet Fotografie)

Met Ocean Sole presenteerde A@W kunst van afgedankte teenslippers. (Beeld: Mioulet Fotografie)

Het eindverdict? De honderdste editie van ARCHITECT@WORK klokte af op 6.017 unieke bezoekers. Vooral op de eerste beursdag was de stijging ten opzichte van de vorige editie opvallend. Er kwamen 17,5 procent meer bezoekers over de vloer dan tijdens de openingsdag in Kortrijk van twee jaar geleden. Op vrijdag was het resultaat gelijkaardig aan dat van 2017. Het totaalaantal van meer dan zesduizend bezoekers is een record. Een mooie vaststelling om het jubileum mee af te ronden ...

Bezoek ook de social media kanalen van ARCHITECT@WORK

image
image
image
image

Meer lezen?


Panorama-designvenster kreeg première op ARCHITECT@WORK